
Bosch’un otonom testleri devam ediyor
Project 3F, ‘Düşük hız aralığında hataya dayanıklı ve sürücüsüz araçlar’ projesi ile sürücüsüz araçları bir noktadan diğerine emniyetli bir şekilde götürebiliyor.
Örneğin ziyaretçileri bir otobüs, metro, tramvay durağından fuar merkezine, şehir merkezlerine taşımak, bir lojistik üssünde yük dolu konteynerleri taşımak gibi alanlarda sürücüsüz araçlar kullanılabilecek. Buradaki en önemli konu güvenli ve emniyetli bir şekilde taşıma yapabilmesi.
Bosch Grubu Araştırma ve İleri Mühendislik Proje Lideri Steffen Knoop, “Amacımız, teknik bir arıza meydana gelse veya ani bir engel ortaya çıksa bile, otonom aracın güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlayacak çözümler geliştirmekti” diyor.
Ekibin önceliği bir arıza gelişmesi durumunda sistemin tamamen durmaması ve aracın sürüşüne devam edebilmesini sağlamak. Almanya Federal Ekonomi Bakanlığı tarafından 4,3 milyon euroluk bir fonla finanse edilen proje’de Bosch konsorsiyum lideri seçildi.
Projede yer alan üniversite, şirket ve enstitüler şu şekilde; StreetScooter GmbH, RA Consulting GmbH, FZI Bilgi Teknoloji Araştırma Merkezi, Finepower GmbH ve RWTH Aachen Üniversitesi